Linkuri accesibilitate

Bruxelles, Moscova, Bucureşti: luări de poziţie faţă de evenimentele de la Chişinău


Ingrijorari faţă de evolutia evenimentelor de la Chisinau au fost exprimate la Bruxelles de catre coordonatorul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene, Javier Solana, la Moscova de catre ministrului adjunct de externe Grigori Karasin, si la Bucuresti.

Potrivit agentiei ruse Interfax, Karasin a spus că Rusia urmareste cu ingrijorare evolutiile "provocate" de la Chisinau după alegerile parlamentare de duminica. Adjunctul diplomatiei ruse s –a referit şi la rapoartele observatorilor internationali, precumpănitor cele ale observatorilor din CSI si OSCE, care au apreciat desfasurarea scrutinului.

Comisia de politica externa a Senatului de la Bucuresti se pregateste sa dea publicitatii o declaratie despre evolutiile din Moldova, iar premierul Emil Boc a declarat ca "politica interna a Republicii Moldova tine de suveranitatea statului moldovean”.

La Bruxelles Javier Solana a facut apel la calm şi a spus ca violenţa impotriva unor cladiri ale administratiei este inacceptabila, dar la fel de important este si dreptul inalienabil al oamenilor sa protesteze."
XS
SM
MD
LG