Linkuri accesibilitate

Taraclia: 34% din alegători votaseră pînă la ora 12:30


Observatorii şi reperzentanţii partidelor sînt mulţumiţi de mersul scrutinului.

Am vorbit cu mai multă lume la Taraclia şi în special oamenii în etate spun că votînd, se gîndec mai mult la oraşul lor, care, spun ei, arată sub orice nivel, cu construcţii neterminate şi drumuri nereparate. La această situaţie, spun oamenii, s-a ajuns pentru că raionul ar fi primit subvenţii puţine de la centru.

Bătrînii şi-ar mai dori să nu crească preţurile, iar serviciile de sănătate să fie gratuite. Ei nu au doleanţe speciale referitoare la sprijinirea etniei bulgare, majoritare la Taraclia, cel puţin aşa mi-au declarat.

Tinerii se gîndesc însă mai întîi la bunăstarea lor personală şi a familiilor lor.

Am întîlnit şi cîţiva oameni indecişi. Mi-au spus că vor merge totuşi pînă seara la urne, dar încă meditează pentru cine să-şi dea votul. Asta, spun ei, deşi sînt suficient de informaţi, au prea puţină încredere în toţi concurenţii electorali.

Pînă acum, în raion nu au fost înregistrate incidente legate de procesul de vot şi nu a fost depusă nici o contestaţie la consiliul electoral de circumscripţie. Atît observatorii, cît şi reperzentanţii locali ai partidelor spun că sînt mulţumiţi de mersul scrutinului.

Despre prezenţa la vot. Pînă la ora 12.30, în raionul Taraclia au votat 34 la sută din alegători. Secretarul consiliului electoral de circumscripţie spune că prezenţa la vot este similară celei de la alegerile parlamentare din 2005.
XS
SM
MD
LG