Linkuri accesibilitate

Ediţie specială - ziua alegerilor legislative


Candidaţii ţi-au cerut votul, tu decizi în cine ai încredere

Pentru că astăzi e o zi specială, avem o ediţie ieşită din comun, mai exact o serie alcătuită din trei emisiuni în direct - dupa cea pe care o ascultaţi deja şi care va dura ca de obicei o jumătate de oră, va urma ediţia de la 15 :00, după care vom mai avea una la 18 : 00. Astfel Europa liberă împreună cu posturile de radio afiliate vă oferă posibilitatea să urmăriţi maratonul alegerilor parlamentare ajuns în punctul de apogeu, cînd fiecare cetăţean cu drept de vot devine la fel de important ca şi cele mai notorii personalităţi care ştiu cum să conducă ţara, sau cel puţin pretind acest lucru. Ba poate chiar mai importanţi decît liderii şi cîrmacii, pentru că fără votul dumneavoastră ei nu au cum sa ajungă la timonă. Aşadar, astăzi e ziua în care îî tipăriţi imaginar pe umăr pe acei care v-au cerut sprijinul şi decideţi cui îi acordaţi mai multă încredere. Asta ar fi după mine o posibilă definiţie a democraţiei.

Cum funcţionează ea la modul practic şi ce cîştiguri ne oferă, despre asta vom vorbi de fapt pe parcursul celor trei ediţii de astăzi împreună cu invitatul meu, Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă.

Igor Boţan prognozează o rată de prezenţă la urne care va face posibilă validarea scrutinului parlamentar din Republica Moldova. La ora prînzului CEC a raportat o rată de participare de aproape două ori mai mare decît în alegerile locale din 2007.
XS
SM
MD
LG