Linkuri accesibilitate

ICPC publică o listă cu 47 de candidaţi care au probleme de integritate


Iniţiativa Civică pentru un Parlament Curat a elaborat o listă cu 47 de candidaţi care au „probleme de integritate”, dintre care, cei mai mulţi, 30, sunt candidaţi pe lista partidului comuniştilor din Republica Moldova. In broşura difuzată, liderului PCRM Vladimir Voronin i se reaminteşte faptul că datorită politicii sale, Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul „Ilaşcu şi alţii împotriva Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse” şi contribuabilul a trebuit să plătească daune de citeva mii de dolari.

Despre preşedintele Voronin, presa a mai scris că face presiuni asupra justitiei şi organelor de drept, că a fost implicat în acordarea de contracte pentru lucrări publice fără licitaţii, că a folosit resursa administrativă în campaniile electorale din 2005, 2007 şi 2009. De asemenea sunt amintite şi afacerile prospere desfaşurate de fiul preşedintelui Moldovei pe perioada mandatului tatălui său.

Un alt candidat despre care presa a scris mult şi informaţiile sint acum readuse in atentia electoratului, este liderul PPCD Iurie Rosca, vicepreşedintele parlamentului moldovean.
Pe aceiaşi lista se mai afla 6 candidaţi de la Uniunea Centristă, doi de la Partidul Democrat, 4 de la PPCD, 3 de la Moldova Noastra şi unul de la Partidul Liberal Democrat.

Nici un candidat al Partidului Liberal nu se afla pe lista Iniţiativei Civice pentru un Parlament Curat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG