Linkuri accesibilitate

Premierul Brown pledează pentru transparenţa sistemului financiar mondial


Premierul britanic Gordon Brown
Premierul britanic Gordon Brown
“Nu vă vom lasa de izbeliste! Vom face tot ce putem pentru a fi de partea voastra” este mesajul transmis astazi de premierul britanic Gordon Brown tarilor membre din Estul Europei. Mesajul, transmis in fata plenului Parlamentuluiu European reunit la Strasbourg, surprinde avand in vedere ca nu putini europarlamentari britanici s-au opus ideilor de sustinere a tarilor din afara zonei Euro.

Pe de alta parte, deloc surpinzator este faptul ca, potrivit premierului britanic, Londra spera ca summitul G20 care va avea loc in aprilie sa se finalizeze cu un acord privind un nou set de standarde internationale privind transparenta sistemului financiar si remunerarea celor care lucreaza in cadrul acestuia.
“Problema unei piete libere nesupravegheate este ca reduce orice relatie la tranzactie. Fiecare parte a ceea ce a fost un sistem bancar din umbra trebuie acum sa treaca sub supraveghere” a spus premierul britanic..

Gordon Brow va propune la Londra “inlocuirea a ceea ce a fost numit consensul de la Washington intr-un nou consens al timpurilor nostre” in care piata sa serveasca omenirea si nu invers.

Pe de alta parte premierul britanic si-a exprimat dezacordul fata de politicile protectioniste pe care le considera defetiste, politici ale fricii care in cele din urma nu protejeaza pe nimeni.

Potrivit premierului Brown intre prioritatile summitului G20 se va numara si reformarea FMI. Institutiei i se vor dubla fondurile si i se va cere “sa previna crizele si nu doar sa reactioneze la acestea “ .
XS
SM
MD
LG