Linkuri accesibilitate

Fapt salutar: acţiuni stradale nestingherite


Igor Botan
Igor Botan

O premieră în cei opt ani de guvernare comunistă

În discuţia purtată cu Vasile Botnaru, Igor Boţan face un bilanţ al campaniei electorale pînă în acest moment.

Legea întrunirilor îşi face efectul benefic – este pentru prima dată, pe durata guvernării comuniştilor, cînd în plină campanie electorală se desfăşoară nestingherit acţiuni stradale. Ce-i drept, acest lucru se datorează, cel puţin la Chişinău, faptului că primăria autorizează aceste acţiuni.

La fel în premieră, Chişinăul a rămas curat, afişele electorale nu sunt lipite în locuri nepotrivite, şi asta pentru că toţi concurenţii s-au conformat normelor legale şi utilizează panouri stradale şi spaţiile alocate pentru afişaj electoral.

Nu lipsesc însă tertipurile, partidul de guvernămînt recurgînd la ele fără jenă, chiar dacă s-a angajat în faţa Uniunii Europene să asigure alegeri oneste.

Faptul că la Chişinău a fost invitată o misiune de observatori ai CSI denotă posibilitatea apariţiei unor aprecieri nu tocmai favorabile din partea observatorilor OSCE. Or, arbitrajul pe care îl face de regulă misiunea de observatori ai CSI în spaţiul postsovietic este relaxat şi îngăduitor, prin urmare se poate presupune că eventuala notă proastă dată de OSCE ar putea fi balanţată de nota favorabilă dată de misiunea CSI.

XS
SM
MD
LG