Linkuri accesibilitate

După întîlnirea trilaterală de la Barviha


Vladimir Voronin se va întâlni săptămâna viitoare cu liderul de la Tiraspol Igor Smirnov

Acesta informează că noua întâlnire Voronin-Smirnov va avea loc la 25 martie, fără să spună însă unde se va ţine.

Cei doi s-au întâlnit miercuri la Moscova, unde au semnat în prezenţa preşedintelui rus Dmitri Medvedev o declaraţie în favoarea reluării negocierilor internaţionale în problema transnistreană.
Joi, la o întâlnire cu diplomaţii străini acreditaţi la Chişinău, Vladimir Voronin a vorbit despre călătoria sa la Moscova şi a lăudat rolul pozitiv jucat de Rusia în deblocarea discuţiilor pe tema Transnistriei.

Pe de altă parte, într-un interviu publicat de “Flux”, analistul Vlad Socor consideră că “documentul iscălit miercuri nu aduce Rusiei nici un câştig. Este un document cu totul inutil şi cu totul gratuit. Dacă domnul Voronin a hotărât să-l semneze pe motive electorale, atunci dânsul câştigă în urma acestui fapt, pentru că poate obţine ceva pe plan intern. Documentul acesta va fi, foarte curând, mort şi îngropat”.

Vlad Socor adaugă: este adevărat că Rusia, pe tot parcursul negocierilor, insistă ca Republica Moldova să respecte ceea ce ruşii numesc „angajamente asumate anterior”, adică documentele semnate, pe parcursul anilor, de autorităţile Republicii Moldova, la insistenţa Rusiei. Aceste documente însă, unele dintre ele foarte proaste, mizerabile chiar, după câtva timp, au murit şi nu-şi mai aduce nimeni aminte de ele”.
Previous Next

XS
SM
MD
LG