Linkuri accesibilitate

Analiștii economici răuleni


O cunoştinţă mi-a zis că în satul lui de la nordul republicii oamenii au început să-şi cumpere saci cu zahăr, crupe şi sare pentru zile negre.

În timp ce criza economică şi financiară face ravagii undeva departe, Republica Moldova pare a fi o oază a stabilităţii şi prosperităţii. Noi nu avem nici o treabă cu criza, noi aşteptăm însufleţiţi alegerile parlamentare! Şi ar fi totul mirific, minunat, dacă n-ar exista nişte analişti economici cîrcotaşi şi răuleni. Aceştia nu numai că ne prezic un viitor neguros, un atac virulent al crizei, ci chiar provoacă panică în mase.

De aceea, Banca Naţională a Moldovei a difuzat deunăzi un comunicat pentru a calma spiritele. Zice Banca Naţională: “Situaţia pe piaţa valutară din ultimele zile este caracterizată de o cerere sporită de valută străină, alimentată de expunerile neprofesioniste şi nefondate apărute în presă, care au drept consecinţă destabilizarea situaţiei pe piaţa respectivă. Banca Naţională atenţionează populaţia să nu se lase influenţată de agitația neîntemeiată de pe piaţa valutară internă, susţinută de declaraţiile nejustificate ale unor analişti economici şi să nu întreprindă acţiuni nechibzuite”.

Aşadar, e limpede, declaraţiile pesimiste ale analiştilor răuleni sînt nejustificate. E limpede că Banca Naţională e cea mai competentă.
Le-am citit comunicatul cu pricina unor prieteni, dar, paradoxal, acesta nu i-a liniştit, nu i-a făcut să renunţe la ideea de a-şi schimba depozitele în lei în dolari şi euro. Probabil, analiştii răuleni i-au speriat din cale-afară! Dar, fireşte, majoritatea populaţiei se va calma după ce s-a făcut auzită vocea competentă, ocrotitoare, a Băncii Naţionale!

O cunoştinţă mi-a zis că în satul lui de la nordul republicii oamenii au început să-şi cumpere saci cu zahăr, crupe şi sare pentru zile negre. Probabil, i-au speriat şi pe aceşti ţărani reflecţiile nejustificate ale analiştilor cîrcotaşi. Dar e limpede că majoritatea ţăranilor se va linişti acum, după ce s-a făcut auzită declaraţia ritoasă a Băncii Naţionale!
Aşa că, în linii mari, totul e OK! Economia noastră e viguroasă. Să ne gîndim mai bine la alegeri, să ne reprimăm temerile şi să scrutăm cu încredere viitorul!
XS
SM
MD
LG