Linkuri accesibilitate

Revista presei de vineri...


... și dă-i și luptă împotriva "masonilor" opoziției

Calul de bataie al "Moldovei Suverane" e azi “Coalitia 2009”, care se face vinovata pentru ca ar “insela Occidentul pe banii acestuia”. Si, din nou, supriza!, PPCD-ul – pe care altadata "Moldova Suverana" nu-l trata decat, cel putin, cu sarcasm – apare azi in paginile acestui ziar, la modul cel mai serios, ca vajnic luptator cu masonii infiltrati in partidele politice de opozitie.

Nu se lasa pagubas nici "Flux"-ul. Invinuit ca nu vrea sa-si recunoasca apartenenta la masonerie e fiul lui Grigore Vieru, Calin, care, se stie, s-a inscris la liberal-democrati. Iar liberalii Chirtoaca, Ghimpu si Salaru, deopotriva cu Anatol Stati, proprietarul grupului ASCOM (o sa vedeti mai incolo de ce fac aceasta precizare) sunt asezati de "Flux" alaturi de securitatea ceausista. “Clanul Stati (e) un element in agrementul mafiei cosmopolite de orientare sovietica”, afirma cu aplomb directorul ziarului, Sergiu Praporscic.

Dar, pentru ca v-am promis o explicatie, in "Timpul" apare azi o scrisoare atribuita lui Vladimir Voronin, prin care seful statului ii sugereaza doar omologului sau kazah, Nursultan Nazarbaev sa aiba grija la afacerile lui Anatol Stati. Nu-mi ramane decat sa va aduc aminte ca miercuri "ECOnomist" anunta ca guvernul kazah pretinde la o parte din afacerile grupului ASCOM. (Legatura o faceti singuri.)

Revin insa la "Timpul" care aduce in atentia CEC ca prima doamna, Taisia Voronin, cumpara electoratul. S-a pornit cu tirurile de ajutoare umanitare prin sate. Mai grav, aflati tot din "Timpul", un tanar a fost batut si injurat, de indivizi care s-au prezentat drept politisti, doar pentru ca tatal sau candideaza pe listele PLDM. Comentariile, analizele si articolele de opinie din "Timpul" ale lui Constantin Cheianu, Dan Dungaciu si Constantin Tanase, va invit sa le cautati singuri. Si asta numai ca sa reusesc sa vi le prezint, telegrafic, pe cele din "Jurnal de Chisinau". In care Petru Bogatu se aventureaza intr-un pronostic electoral – “PCRM pe primul loc, dar pierde alegerile”, crede Bogatu, iar Nicolae Negru va explica “De ce romanismul nu mai e o sperietoare". In fine, bomboana de pe tort, “TVR renunta la parteneriatul cu EU TV”, anunta "Jurnal de Chisinau" si mai scrie despre “Sufletele moarte” de pe listele alegatorilor.

Foarte pe scurt si cate ceva din presa romaneasca. “Revolutia din geo-republica Moldova: Pavel Stratan canta pentru Voronin”, titra ieri "Gardianul", iar azi 'Ziua" isi face titlu de glorie din faptul ca o ancheta aparuta in paginile sale, despre interesle de afaceri romanesti in Transnistria, a pus pe jar clasa politica si presa de la Chisinau. "Ukraine Daily' isi informează cititorii ca in Moldova presedintele Voronin si-a indemnat partidul sa lupte pentru o victorie absoluta. Si, tot cu referinta la Moldova e articolul prin care cotidianul moscovit “Vremea Novostey” anunta ca Avigdor Liberman, originar din Moldova, poate deveni ministru de Externe al Israelului.
XS
SM
MD
LG