Linkuri accesibilitate

Chişinău: ONG-uri critică carenţele Legii partidelor politice în privinţa modalităţilor de finanţare a campaniei electorale


Organizatiile neguvernamentale care au participat ieri la o sedinta a Clubului jurnalistilor de Investigatii, au susţinut că Legea privind partidele politice contine numeroase carente si nu este suficient de buna pentru ca fenomenul coruptiei sa nu sa se infiltreze în domeniul politicului.

Expertul „Transparency International – Moldova”, Efim Obreja a spus ca propunerile lansate de organizatiei pâna la adoptarea legii nu au fost luate în considerare. In opinia sa, documentul nu prevede clar modalitatea de finantare a partidelor politice si a activitatii lor în campania electorala, iar normele pentru asigurarea transparentei finantarii partidelor sunt insuficiente.

Participantii la discutie si-au manifestat îngrijorare si fata de felul în care este supravegheata activitatea financiara a partidelor politice.

Un politician este corupt atunci când cumpara voturi, când utilizeaza resursele administrative în interese proprii, când face abuz de functia sa, când sustrage mijloace publice, efectueaza protectionism etc, au explicat participantii la sedinta.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG