Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Fostul premier Adrian Nastase a fost trimis in judecata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul "Trofeul Calitatii". Este pentru a doua oara cand Adrian Nastase este trimis in judecata de catre DNA.

Potrivit comunicatului DNA, Adrian Nastase este acuzat de folosirea influentei sale sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Dosarul va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar procesul va incepe pe 26 februarie, potrivit agenţiei NewsIn.

Procurorii anticoruptie l-au cercetat pe Adrian Nastase pentru spalare de bani in acest caz şi ca urmare a activităţilor sale ilegale in calitate de sef al PSD. Adrian Năstase este acuzat că a beneficiat ilegal in campania electorala din 2004, de bani in valoare de 10 miliarde de lei vechi. In acest caz mai sint puse sub acuzare încă 5 persoane

Potrivit agenţiei Mediafax, Adrian Năstase apreciază că dosarul în care a fost astazi trimis în judecată, este aberant, iar momentul ales e legat de anul campaniei prezidenţiale şi de faptul că "se pune problema renumirii şefului DNA".
XS
SM
MD
LG