Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Gazprom Aleksei Miller a declarat că ar putea fi reluate livrarile de gaze prin Ucraina chiar astăzi dacă Kievul semnează acordul prin care echipe de monitorizare ruseşti şi ale Uniunii Europene vor avea acces in Ucraina. Potrivit unei purtătoare de cuvînt a Comisiei Europene, preşedintele comisiei Jose Manuel Borosso a cazut de acord cu premierul Rusiei Vladimir Putin asupra modului de soluţionare a crizei gazelor din Europa.

Uniunea Europeană a anunţat insă că vor fi necesare încă cel puţin trei zile pentru ca gazul rusesc să ajungă în conductele tarilor UE, odata ce vor începe sa fie pompate in conductele ce tranziteaza Ucraina. Consilierul pe probleme eneregtice al preşedintelui ukrainian, Bogdan Sokolovski a declarat la Bruxelles: "Rusia a promis ca va trimite gazul prin Ucraina, dar nu ştin cind anume. Noi, sintem gata sa trimitem gazele mai departe imediat."

Premierul Cehiei Mirek Topolanek a plecat la Kiev şi merge sîmbătă la Moscova pentru convorbiri pe tema crizei energetice actuale. Cehia detine preşedintia rotativa a Uniunii Euroopene pina in luna iulie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG