Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Autorităţile israeliene nu au aprobat, deocamdată, nici una dintre cele 64 de solicitări de evacuare a cetăţenilor români din Gaza formulate prin intermediul ambasadei României la Tel Aviv. Mediafax relatează că ministerul român de Externe a solicitat ieri ambasadorului israelian la Bucureşti, David Oren accelerarea aprobărilor de evacuare a românilor.

Cele mai multe persoane care au solicitat evacuarea nu au acte in regula, ceea ce presupune un timp mai mare pentru verificări. Un alt factor care a contribuit la întârzierea aprobării este faptul că solicitările făcute la Ambasada României de la Tel Aviv au venit cu întârziere – primele 9 cereri au fost formulate în 31 decembrie, iar următoarele pe data de 2 ianuarie, relatează Mediafax.

Până în prezent, autorităţile israeliene au dat aprobări pentru 443 de cetăţeni străini care au cerut evacuarea din Fâşia Gaza, dar mai puţin de 200 au reuşit sa plece din zona. Este vorba despre 160 de cetăţeni din fostele state sovietice, 27 de americani, 7 turci si 6 norvegieni.

În aşteptarea aprobărilor de evacuare se află nu numai românii din Gaza, ci şi austrieci, germani şi unguri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG