Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Trupe israeliene au intrat, sâmbătă seara , în Fâşia Gaza, în cadrul celei de-a doua faze a operaţiunii din zonă, a anunţat armata israeliană. Israelul intenţionează "să preia controlul" asupra unor sectoare din Fâşia Gaza, de unde au fost lansate rachete către teritoriul israelian, precizează un comunicat al preşedinţiei Consiliului de miniştri israelian.

Conform armatei, "un număr important de forţe" israeliene participă la operaţiuni. Intervenţia armatei în Fîşia Gaza va dura "multe zile", conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al armatei israeliene. Israelul este pregătit pentru orice eventualitate la graniţa cu Libanul, a declarat, sâmbătă seara, ministrul israelian al Apărării Ehud Barak, adresând un avertisment implicit mişcării libaneze Hezbollah.

Liderul mişcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat, sâmbătă, că mişcarea islamistă Hamas şi alte facţiuni ale "rezistenţei" trebuie să provoace "cel mai mare număr posibil de pierderi" armatei israeliene. Discursul său, proiectat pe un ecran uriaş, în faţa a mii de persoane adunate la periferia de sud a Beirutului, a fost difuzat imediat după declanşarea ofensivei terestre israeliene din Fâşia Gaza.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG