Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Primul-ministru al Muntenegrului, Milo Djukanovic, a semnat joi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi a primului-ministru al Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Carta Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), a cărei depozitară este România.

Semnarea Cartei SEECP de către Muntenegru a ocazionat totodată prima vizită oficială în România a primului-ministru al Republicii Moldova, ţară care deţine preşedinţia în exerciţiu a SEECP.

Zinaida Greceanâi a mulţumit României, în urma discuţiilor cu premierul Tăriceanu, pentru susţinerea acordată Republicii Moldova privind integrarea europeană şi, în mod particular, pentru sprijinul oferit la recentul Consiliu European în privinţa încheierii unui nou acord cadru între UE şi Moldova.

Cei doi premieri au remarcat faptul că, în ultimele nouă luni, schimburile comerciale dintre România şi Republica Moldova au crescut cu 66,5%, România fiind în 2008 principala destinaţie a exporturilor Republicii Moldova şi ocupând locul al doilea în ce priveşte importurile acestei ţări. Premierul Tăriceanu şi-a exprimat speranţa ca anul acesta schimburile comerciale dintre cele două ţări să atingă pragul de un miliard de euro.

Tăriceanu a acceptat totodată invitaţia prim-ministrului Republicii Moldova de a participa la 28 noiembrie, la Chişinău, la reuniunea Iniţiativei Central Europene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG