Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Cerem membrilor Senatului să nu voteze modificările Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr.24/10.III.2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, modificări propuse de unii dintre membrii comisiei juridice a Senatului. Demersurile acestora au ca scop anihilarea CNSAS şi diminuarea esenţială a deconspirării crimelor Securităţii, constituind încercări de restauraţie comunistă făcute chiar înainte de votarea legii lustraţiei în Camera Deputaţilor - prioritate asumată atât de PNL aflat la guvernare, cât şi de întreaga clasă politică democratică

Cerem ca legea CNSAS să rămână aşa cum este, urmând ca viitorul Parlament să o amelioreze dacă va fi cazul. Suntem împotriva modificării în scopuri electorale a acestei legi. Dacă totuşi se va vota modificarea legii, cerem să se voteze cu apel nominal pentru ca electoratul să ştie din ce partide provin apărătorii celor care au colaborat la conceperea sau înfăptuirea crimelor şi fărădelegilor Securităţii.

Suntem în consens cu demersul d-lui Călin Popescu Tăriceanu – preşedintele PNL, de a cere senatorilor să nu voteze modificările legii CNSAS propuse de Comisia juridică. Solicităm liderilor de partide parlamentare care se declară democratice, domnilor Emil Boc, Mircea Geoană şi Marko Bela, să ceară senatorilor să nu voteze aceste modificări - se arata in declaratia semnata de mai multe organizatii ale societatii civile, in numele carora semneaza vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG