Linkuri accesibilitate

Realitatea TV relatează că procuratura a închis dosarul Ion Iliescu legat de mineriada din 1990


Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu nu este urmarit penal pentru mineriada din 1990, in dosarul in care era cercetat pentru decesul a patru persoane şi rănirea altor trei prin împuşcare, în ziua de 13 şi în noaptea de 13 spre14 iunie 1990, anunta Realitatea TV.

Initial, procurorii militari care au instrumentat acest dosar au stabilit că Ion Iliescu este principalul vinovat pentru reprimarea manifestantilor, dar Curtea Constitutionala a stabilit, anul trecut, ca acest dosar nu este de competenta parchetelor militare.

Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România (AVMR) califică drept inacceptabilă soluţia de închidere a dosarului mineriadelor, calificând-o drept "o nouă mârşăvie a procurorilor corupţi şi aserviţi politic".

Liderul AVMR, Viorel Ene, semnatarul documentului, susţine că organizaţia nu a fost încă informată oficial despre închiderea dosarului, în ciuda multitudinii de demersuri şi întâlniri pe această temă avute în ultima perioadă cu diferiţi demnitari. AVMR anunţă că va contesta decizia în momentul în care o va primi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG