Linkuri accesibilitate

IICCR organizează la Muzeul Ţăranului Român o dezbatere pe tema: Politia politica: instructiuni de folosire


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania si Muzeul Taranului Roman organizeaza pe 7 octombrie proiectia unor documentare din arhiva Securitatii maghiare. Sub titlul Politia politica: instructiuni de folosire. Filmele documentare din arhiva securitatii maghiare sunt un colaj interesant privind aspectele mai putin cunoscute ale unei institutii care a reprezentat instrumentul de conservare a puterii in fostele state comuniste. Proiectul este realizat cu sprijinul istoricului Andrea Varga.

Filmele incluse in program (inedite pentru publicul roman) prezinta aspecte tehnice din activitatea Securitatii maghiare: „Perchezitia secreta”, „Instructiuni pentru raspandirea manifestelor”, „Urmarirea in cadrul contraspionajului” sau „Instructiuni de organizare a caselor conspirative”. Metodele de lucru ale Securitatii au fost similare in toate tarile fostului bloc comunist.

Printre invitatii la dezbatere se vor numara Marius Oprea (presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania), Radu Filipescu (presedintele Grupului pentru Dialog Social) si Liviu Plesa (cercetator la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG