Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul reintegrarii Vasili Sova a declarat ca formatul 5+2 al negocierilor pentru solutionarea conflictului transnistrean constituie cel mai eficient mecanism de reglementare a diferendului. Ministrul Sova a raspuns astfel unei declaratii facute de presedintele roman Traian Basescu, potrivit careia in opinia Bucurestiului negocierile ar trebui purtate in formatul: Moldova, regiunea transnistreana, Romania, Ucraina si Rusia.

La Bruxelles, la intilnirile pe care le-a avut cu oficialiti ale Aliantei Nord Atlantice, ministrul moldovean de Externe Andrei Stratan a primit sprijin NATO pentru continuarea negocierilor in formatul "5 + 2": Moldova, regiunea transnistreana, OSCE, Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana si Statele Unite (ultimele ca observatori).

Intr-un comunicat dat publicitatii la Chisinau se precizează ca partea moldoveana a apreciat pozitia ferma a aliantei în problema Tratatului FACE Adaptat, privind respectarea angajamentelor de la Istanbul din 1999, care prevad retragerea fortelor rusesti din regiunea transnistreana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG