Linkuri accesibilitate

Preşedintele Băsescu: realităţile din Osetia de Sud se pot repeta uşor în Transnistria


Preşedintele Băsescu a declarat, la o întâlnire cu diplomaţii români, că nu se poate spune că există în acest moment o perspectivă certă de calmare a situaţiei din zona Mării Negre, realităţile din Osetia de Sud putând uşor fi repetate în Transnistria.



Băsescu a adăugat că, potrivit analizei făcute de partea română, ţările din organizaţiile din care România face parte, trebuie să acorde o atenţie deosebită situaţiei din zonă, "măcar post-eveniment".



Preşedintele a menţionat că Republica Azerbaidjan trebuie să fie menţinută într-o poziţie deschisă faţă de proiectele alternative privind aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene şi trebuie să beneficieze de o atenţie egală cu aceea de care beneficiază în prezent Georgia.

Basescu crede că nu trebuie slăbită deloc opţiunea României pentru proiectele energetice Nabucco şi PEOP si a criticat decizia premierului Calin Popescu Tariceanu de a-si amina vizita in Azerbaijan si Kazahstan.

Basescu a spus că diplomaţia românească trebuie să îi vizeze pe participanţii la proiectele energetice din zona Caucazului şi pe potenţialii furnizori de gaz, cum sunt Azerbaidjan, Turkmenistan şi Kazahstan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG