Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


“Statele Untie acorda o importanta deosebita rezolvarii confictului transnistrean” in formatul 5+2, singurul in are se poate gasi o solutie stabila pentru problema statutului regiunii separatiste", a declarat Europei Libere, David Merkel, asistent adjunct al Secretatului de stat american, pentru Europa si Eurasia.

Merkel nu vede in intrevederea de la Soci dintre presedintii Voronin si Medvedev semnele unei indepartari a Republicii Moldova de partenerii occidentali, precizind ca Statele Unite au avut discutii foarte bune cu presedintele Voronin si ministrul moldovean de externe.

Pe fundalul crizei georgiene, inaltul functionar american a precizat ca Ucraina prezinta un interes special pentru Statele Unite si Uniunea Europeana. “Este un moment in care este important pentru conducerea ucraineana sa actioneze constructiv, la unison iar pentru Statele Unite si Uniunea Europeana sa dea un semnal clar ca Ucraina are un viitor in structurile euroatlantice”, a declarat Europei Libere David Merkel care a precizat ca Statele Unite insista ca la reuniunea ministeriala NATO din decembrie, Ucrainei si Georgiei sa li se dea planul de actiuni pentru aderarea la Alianta Nord-Atlantica (MAP).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG