Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Situatia din Georgia ramine extreme de incordata. Potrivit presedintelui georgian Mikhail Saakashvili, trupele rusesti, venind din Osetia de sud si Abhazia, ar fi “rupt” coasta estica de restul tarii. Tbilisi nu se afla insa in pericol, a declarat Saakashvili ieri seara, intr-un discurs televizat.

Exista relatari contradictorii cu privire la soarta mai multor localitati georgiene, intre care si orasul Gori. Potrivit presedintelui Saakashvili, principala artera de circulatie, care strabate tara de la est al vest, trecind pe linga Gori, ar fi sub control rusesc. Totodata, presedintele georgian estimeaza ca in acest moment in Georgia s-ar afla 20 de mii de militari rusi si 500 de tancuri.

Din Osetia de sud, agentiile de presa internationale relateaza ca trupele georgiene ar fi reluat atacurile asupra capitalei regiuni, Tinvali, in pofida armistitiului unilateral, semnat luni de presedintele Saakashvili in prezenta ministrului de externe francez Kouchner.

Potrivit unor surse rusesti, in zorii zilei, fortele regiunii separatiste Abhazia ar fi lansat un nou atac impotriva trupelor georgiene din coridorul Kodori.
XS
SM
MD
LG