Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Georgia a cerut Statelor Unite să acţioneze ca mediator faţă de Federaţia Rusă, în conflictul din Osetia de Sud. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate al Georgiei Alexander Lomaia a spus agenţiei AFP că guvernul de la Tbilisi a cerut Secretarului de stat american Condoleezza Rice să transmită Moscovei mesajul georgian. Lomaia a mai spus că forţele georgiene s-au retras din aproape întreaga Osetie de Sud.

Ceva mai devreme, Rusia a respins chemările la armistiţiu sau la aranjamente diplomatice pentru încheierea conflictului din Georgia.

În vreme ce luptele continuau în Osetia de Sud, iar Rusia efectua noi raiduri aeriene, unii oficiali anunţau că ostilităţile par să se extindă în cealaltă regiune separatistă a Georgiei, Abhazia.

Autorităţile georgiene au spus că avioanele de luptă ruseşti au bombardat un aerodrom militar de lângă Aeroportul Internaţional din Tbilisi.

Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite Vitali Churkin a anunţat că forţele ruseşti au de gând să rămână în Osetia de Sud şi a cerut trupelor georgiene să se retragă din acea regiune.

Ambasadorul adjunct la ONU al Statelor Unite Alejandro Wolff a atras atenţia că în Caucaz „conflictul se extinde şi iese de sub control”. El a reiterat cererea Statelor Unite ca Rusia să-şi înceteze toate activităţile militare şi să se retragă de pe teritoriul Georgiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG