Linkuri accesibilitate

MAE explică în ce condiţii pot reveni în Israel românii, care au lucrat legal în această ţară


Ministerul de Externe explică în ce condiţii pot reveni în Israel cetăţenii români, care au lucrat legal în această ţară. Cei care au lucrat legal în agricultură, industrie, construcţii, asistenţă la domiciliu sau alte servicii şi nu au întâmpinat probleme de nicio natură, se pot întoarce în Israel în scop turistic, numai după o perioadă de cel puţin un an de la data părăsirii teritoriului israelian.

Următoarele categorii de persoane au obligaţia de a-şi verifica statutul faţă de autorităţile israeliene şi de a obţine permisiunea autorităţilor israeliene de a intra în ţară, înaintea plecării, pentru a evita nepermiterea intrării: persoanele care au fost expulzate din Israel; persoanele care au locuit ilegal în Israel; persoanele cărora le-a fost refuzată intrarea în Israel; persoanele care doresc să viziteze cetăţeni străini care lucrează pe teritoriul Israelului; rudele cetăţenilor străini care lucrează în Israel.

De asemenea, paşapoartele cetăţenilor străini care doresc să viziteze statul Israel trebuie să fie valabile cel puţin şase luni de la data prevăzută pentru intrarea pe teritoriul acestuia, mai precizează ministerul roman de externe citat de agentia Mediafax.
XS
SM
MD
LG