Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un discurs ţinut cu ocazia zilei de 4 iulie, ambasadorul american Nicholas Taubman a declarat că cel de al 232-lea an al independenţei găseşte Statele Unite mai puternice decît au fost în orice alt moment al istoriei lor.

Ambasadorul Taubman a precizat că puterea Statelor Unite stă în Constituţia americană, „ancora noastră în vremuri tulburi, o sursă constantă de susţinere pentru democraţia noastră. Convingerea comună a americanilor este că aparatul legislativ, cel juridic şi cel prezidenţial ale guvernului acţionează conform Constituţiei şi în baza acesteia. Puterea Americii constă în încrederea cetăţenilor ei că legea este sacră şi că toată lumea trebuie să o respecte."

Referindu-se la relaţiile româno-americane, ambasadorul Taubman a declarat că în ultimii trei ani „parteneriatul nostru strâns a devenit mai puternic. România nu este doar un partener puternic, ci şi un prieten adevărat şi de încredere al Statelor Unite. Parteneriatul şi prietenia dintre ţările noastre au consolidat ambele state."
XS
SM
MD
LG