Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La alegerile pentru primăria Bucureşti, candidatul PDL Vasile Blaga şi independentul (fost PSD) Sorin Oprescu au obţinut ambii peste 30% din voturi, urmînd să se întîlnească într-un al doilea tur de scrutin.

La alegerile pentru Consiliul General al municipiului Bucureşti, sondajele INSOMAR prezentate de Realitatea TV arată că PDL este pe primul loc cu 37,4%, urmat de PSD - 24,5%, PNL - 15,2%, PNG-CD - 5,9%, PIN - 4,4%, PC - 3,9%, PRM - 3,0%, PNŢCD - 1,7%.

Biroul Electoral Central a anunţat că prezenţa la vot a fost de 49,38%, la nivelul întregii ţări, din care 40,77% în mediul urban şi 61,26% în mediul rural. Prezenţa la vot în Bucureşti a fost sub media pe ţară - 31,05%.

Preşedintele PDL Emil Boc, câştigătorul unui nou mandat de primar la Cluj potrivit sondajelor la ieşirea de la urnele de vot, a declarat că rezultatele obţinute de partid la alegerile locale prevestesc succesul de la alegerile parlamentare din toamnă.

Liderul UDMR Marko Bela a spus că exit poll-urile dau Uniunea drept câştigătoare la preşedinţia consiliilor judeţene "cu certitudine" în Covasna şi Harghita şi că aşteaptă să vadă care sunt celelalte judeţe unde UDMR a mai câştigat.

Candidatul UDMR Antal Arpad şi cel al PCM, Csinta Samu, vor intra în turul al doilea al alegerilor pentru Primăria din Sfântu Gheorghe, după ce au obţinut, în urma scrutinului de duminică, 41,10 la sută din voturi, respectiv 36 la sută, potrivit rezultatelor finale comunicate

Potrivit unui sondaj realizat de către Trenkwalder Sobis Sibiu la comanda unui ziar local şi Antenei 1, actualul primar, Klaus Johannis, a câştigat alegerile cu un procent care se apropie de 90 la sută, iar Forumul Democrat al Germanilor din România a obţinut peste 50 de procente atât pentru Consiliul Local, cât şi pentru Consiliul Judeţean.

La Timişoara, candidatul PNŢCD Gheorghe Ciuhandu câştigă din primul tur Primăria municipiului, obţinând, potrivit unui exit-poll realizat de INSOMAR 59,4 la sută din voturi.

Reprezentantul Asociaţiei Pro Democraţia Cristian Pârvulescu a caracterizat turul întâi al alegerilor locale ca fiind unul fără surprize. Referitor la prezenţa la urne, Pârvulescu a spus că aceasta a fost "evident" crescută de numărul alegătorilor din mediul rural, ca de altfel la toate alegerile din România post-revoluţionară. În legătură cu prezenţa la Bucureşti, Pârvulescu a declarat că se aştepta la o prezenţă de circa o treime, preconizând pentru turul doi o prezenţă chiar mai scăzută.
XS
SM
MD
LG