Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Premierul Calin Popescu Tăriceanu i-a cerut ministrului de Interne Cristian David să se deplaseze în această săptămână la Roma pentru a discuta cu autorităţile italiene despre intenţiile acestora privind românii din Italia şi a informa că Executivul român va trimite poliţişti şi procurori care să sprijine Guvernul italian în combaterea infracţiunilor.

Premierul a spus că imaginea cetăţenilor români care muncesc cinstit în Italia este grav afectată de infracţiunile înregistrate pe teritoriul italian şi s-a declarat preocupat de declaraţiile unora dintre membrii noului guvern italian pe această temă.

Anterior Vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a declarat, ca problemele pe care le are Italia cu imigranţii şi cu rromii sunt cauzate de "slaba preocupare a autorităţilor" în cazul infractorilor şi de neaccesarea niciunui fond destinat programelor de integrare socială a rromilor.

Vicepreşedintele PNL a apreciat că, în ceea ce priveşte problemele dintre România şi Italia, există un interes bilateral ca ele să fie soluţionate pozitiv, având în vedere numărul mare de societăţi italiene care lucrează în România şi contribuţia pe care românii o aduc la PIB în Italia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG