Linkuri accesibilitate

Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan înmormântat la Cimitirul Bellu


Actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a fost inmormantat, astazi, la ora 14, la Cimitirul Bellu din Bucuresti pe Aleea Actorilor. Ovidiu Iuliu Moldovan a incetat din viata miercuri seara, la varsta de 66 de ani.

Ultimul spectacol in care a fost distribuit Ovidiu Iuliu Moldovan a fost "Celalalt Cioran", regizat special pentru el de Radu Penciulescu dupa "Caietele" lui Emil Cioran, vizualizate scenic de criticul de teatru George Banu..

Ovidiu Iuliu Moldovan a urcat, insa, pentru ultima data pe scena la 15 ianuarie, cand a sustinut, alaturi de actorii Valeria Seciu, Ion Caramitru si clarinetistul Aurelian Octav Popa, la Teatrul Naţional din Bucureşti, recitalul "Trecut-au anii...", dedicat lui Eminescu.

Absolvent al Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1964, la clasa profesorilor A.Pop Martian si Octavian Cotescu, actorul Ovidiu Iuliu Moldovan a realizat de-a lungul celor 44 de ani de activitate artistica roluri memorabile in teatru, film, la radio si televiziune. A jucat in spectacole montate de Andrei Serban ( „Livada de visini”, „Noaptea regilor”), Mihai Manutiu ( Bacantele), Victor Ioan Frunza ( Tamerlan cel mare), Ion Cojar ( Azilul de noapte), Ivan Helmer (Platonov).

Ovidiu Iuliu Moldovan a jucat in 22 de filme, printre care "Craii de Curtea Veche", regia Mircea Veroiu (1997), "Craciun insangerat", regia Claudio Nasso (Canada, 1996), "Nopti de cristal", regia Tonia Marketaki (Grecia, 1994), "Somnul insulei", regia Mircea Veroiu (1993), "Cuibul de viespi", regia Horea Popescu (1988), "Punct si de la capat", regia Alexa Visarion (1986), "Castelul din Carpati", regia Stere Gulea (1982), "Copilul, petrolul si ardelenii", regia Dan Pita (1980), "Bietul Ioanide", regia Dan Pita (1980), "Profetul, aurul si ardelenii", regia Dan Pita (1978), "Artista, aurul si ardelenii", regia Mircea Veroiu (1978).

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG