Linkuri accesibilitate

Demonstranti sirbi iau cu asalt cladirea unui tribunal ONU din Mitrovita


Citeva sute de sirbi din Mitrovita, localitate situata in nordul Kosovo-ului, au preluat controlul asupra unui tribunal aflat sub administratia Natiunilor Unite. Misiunea ONU din Kosovo a calificat incidentul drept “inacceptabil”.

Incidentul a avut loc cu citeva ore inainte de vizita la Mitrovita a Secretarului general al NATO Jaap de Hoop Scheffer. Un purtator de cuvint al politiei din Mitrovita a relatat Europei Libere modul in care s-au desfasurat evenimentele: "Protestatarii sirbi, sprijiniti de personalul de la spitalul din Mitrovita, au folosit cel putin 6 ambulante ca sa patrunda in curtea cladirii. Unitatile speciale ONU au incercat fara succes sa-i opreasca pe protestatari. Acestia au luat cu asalt cladirea, punind in primele rinduri femei si fete, in timp ce, persoanele din spate aruncau cu obiecte ascutite impotriva politiei ONU".

Incidentul de astazi survine pe fundalul cresterii tensiunilor dintre sirbii din Mitrovita si autoritatile locale, sirbii protestind impotriva independentei Kosovo-ului, recunoscuta de unele din tarile lumii.
XS
SM
MD
LG