Linkuri accesibilitate

Premierul Tăriceanu surprins de decizia CE în cazul Automobile Craiova


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este neplăcut surprins de decizia Comisiei Europene în cazul Automobile Craiova, pe care nu o va contesta insa din dorinţa finalizării procesului de privatizare. Tariceanu a spus ca nu înţelege modul în care Comisia a abordat acest caz.

Comisia Europeană a solicitat Guvernului Romaniei să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, sumă care reprezintă, potrivit oficlialilor europeni, ajutor de stat ilegal la privatizarea constructorului auto cu grupul american Ford. Decizia comisiei însemnă practic deblocarea privatizării, care poate fi finalizată, iar ajutorul de stat va fi redus cu 27 milioane de euro, a adăugat şeful Executivului de la Bucuresti.



"Comisia apreciază că ar fi vorba de un ajutor de stat, dar, în fapt, noi am avut o singură ofertă, cu un preţ. Era mai bine să vindem uzina pentru a produce hărtie igienică sau a construi un complex de magazine? Când toată Europa vorbeşte despre locuri de muncă, se consideră că noi distorsionăm competiţia. Ce vrea Comisia, noi să producem nasturi, iar alţii avioane şi automobile?", s-a întrebat retoric Tăriceanu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG