Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Preşedintele Traian Băsescu regretă faptul că primul ministru a refuzat în mod repetat să se consulte cu şeful statului în privinţa numirii unui ministru al Justiţiei, se spune într-un comunicat al preşedinţiei de la Bucureşti.

După ce trece în revistă schimbul de replici dintre preşedinte şi premier referitoare la nominalizarea Noricăi Nicolai la funcţia de ministru al justiţiei - respinsă de preşedinte - comunicatul de la Cotroceni prezintă o serie de date din mapa profesională a doamnei procuror Norica Nicolai.

Între altele este amintit de un caz din 1987, cînd Norica Nicolai (fostă Norica Clinci), procuror la Procuratura locală Olteniţa, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată. După condamnare, poliţia a descoperit adevăratul vinovat.

În comunicat se face referire şi la încercarea de fraudare a unui vot în Senatul României în care a fost implicată o rudă a Noricăi Nicolai.

Preşedintele României Traian Băsescu consideră că o astfel de persoană nu îndeplineşte criteriile legale pentru numirea în funcţia de ministru al Justiţiei, se spune în încheierea comunicatului de la Cotroceni.
XS
SM
MD
LG