Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Asistentul Secretarului de stat american Matthew Bryza a sosit la Tbilisi pentru convorbiri cu autoritatile georgiene privind criza din ultimele zile si mai ales decizia presedintelui de a institui starea de urgenta timp de 15 zile – decizie criticata de Statele Unite, Uniunea Europeana si de NATO, alianta in care Georgia spera sa fie invitata la primavera, la summitul de la Bucuresti. Presedintele Mikhai Saakashvilli a convocat intretimp alegeri prezidentiale anticipate pe 5 ianuarie.

La Tbilisi se mai afla emisari speciali ai Uniunii Europene si OSCE – toti incercind sa-l convinga pe presedintele Saakashvili sa ridice starea de urgenta.

Pe de alta parte, Saakashvilii a precizat ca starea de urgenta va dura atit cit considera guvernul necesar. De la impunerea starii de urgenta, toate televiziunile si posturile private de radio au fost inchise, iar televiziunea publica difuzeaza numai seriale si comedii, nici un buletin de stiri. O situatie care va pune sub semnul intrebarii corectitudinea alegerilor din ianuarie, daca opozitiei i se ia orice posibilitatea de a comunica cu alegatorii.
XS
SM
MD
LG