Linkuri accesibilitate

Premierul Tăriceanu discută la Roma cu Romano Prodi situaţia migranţilor români


Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis marti ca o delegatie parlamentara sa plece in Italia pentru a discuta cu deputatii italieni. S-a decis ca reprezentantii grupului de prietenie Romania-Italia, al carui presedinte este Corneliu Vadim Tudor, sa ia legatura cu grupul de prietenie parlamentar italiano-roman. Imediat dupa decizia Parlamentului, Vadim si-a anuntat pozitia: "Declar in mod raspicat ca italienii au perfecta dreptate"

Italia a deportat pina acum zeci de imigranti romani dupa ce guvernul de la Roma a adoptat, in procvedura de urgenta un decret de expulzare al celor considerati a fi “periculosi”. Ministrul italian de interne a precizat ieri ca cei expluzati reprezinta un pericol pentru siguranta publica a italienilor. Inaltul comisar Onu pentru refugiati si-a exprimat ingrijorarea pentru ceea ce a numit “climatul de intoleranta si tendintele xenofobe din Italia”.

Astazi premierul Calin Popescu Tariceanu va avea la Roma discutii pe aceasta tema cu omologul sau italian Romano Prodi. Romanii reperezinta cea mai mare comunitate de straini din Italia, estimata la aproximativ o jumatate de milion de oameni.
XS
SM
MD
LG