Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Tbilisi afirma ca are dovezi care ar demonstra ca 2 avioane rusesti Suhoi 24 au violat luni spatiul aerian al Georgiei si au lansat o racheta la o distanta de 65 de km de capitala Tbilisi. Expertii georgieni au identifat racheta, care nu a expodat, ca fiind de tipul RADUGA KH 58.

Presedintele Georgiei Mihail Saakashvili a cerut comunitatii internationale sa condamne incidentul, acuzind Rusia ca incearca sa provoace panica in tara sa: "Cred ca toata lumea intelege ca acest incident este parte dintr-un lant – atacuri cibernetice impotriva Estoniei, bombardarea teritoriului georgian in martie –incidente ce nu au fost urmate de un raspuns ferm din partea comunitatii internationale. De aceea ar trebui sa ii oprim pe cei care provoaca astfel de incidente inainte de a face ceva inca si mai rau".

Ministerul de externe de la Moscova si reprezentati ai armatei ruse au negat acuzatiile autoriatilor georgiene, sugerind ca ar fi fost lansat de georgieni. Departamentul de stat de la Washington a condamnat atacul, spunind ca este prea devreme sa se stie cine se afla in spatele lui, iar OSCE a cerut ambelor parti retinere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG