Linkuri accesibilitate

Moscova califică expulzarea diplomaţilor ruşi drept o încercare de politizare a cazului Litvinenko


La o conferinta de presa, adjunctul ministrului rus de externe, ALEKSANDR GRUSHKO a anuntat ca Moscova va avea o riposta adecvata expulzarii de catre Londra a 4 diplomati rusi. In conferinta de presa de ieri de la Moscova, Grusko a sistinut ca expulzarea diplomatolor rusi pune bazele "unei confruntari” intre cele doua guverne. “Este limpede ca sanctiunile au fost impuse pentru a politiza cazul Litvinenko” a spus adjunctul diplomatiei Moscovei.

La Londra, ambasadorul rus Yuri Fedotov si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu escaladarea tensiunilor intre cele doua tari.

Daca presa britanica sustinea cu tarie actiunea guvernului Gordon Brown, presa de la Moscova caracteriza deciziile Londrei drept “razboi diplomatic”. Reamintim ca Rusia a respins cererea de extradare a fostului agent de informatii Andrei Lugovoi, considerat de investigatorii britanici principalul suspect, in omorirea, prin iradiere, a fostului agent rus Alekandr Litvinenko, la Londra, in noiembrie anul trecut.

Litvinenoo a fost un critic accerb al politicii Kremlinului si, de pe patul de moarte l-a acuzat pe presedintele Rusiei, Vladimir Putin de implicare in omorirea sa.

Londra a precizat, prin vocea ministrului sau de externe, ca decizia de extradare a celor 4 diplomati rusi este o reactie la lipsa de cooperare a autoritatilor ruse in cazul Litvinenko.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG