Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon a avertizat la Bruxelles ca aminarea luarii unei decizii asupra statutului provinciei Kosovo ar putea avea un impact negativ nu numai asupra provinciei si regiunii balcanilor, dar asupra situatiei din intreaga Europa.

"Pentru a diminua îngrijorarea Belgradului, trebuie sa oferim Serbiei compensantii cum ar fi perspectiva aderarii la Uniunea Europeana sau la un proces de stabilitate si trebuie sa abordam aceasta problema intr-un mod mai deschis, cu o viziune atit tehnica cit si strategica", a declarat Ban Ki Moon.

La rindul sau, coordonatorul politicii externe si de securitate a Uniunii Europene Javier Solana a spus ca Uniunea Europeana are nevoie de decizia Consiliului de securitate ONU pentru a putea desfasura misiunea sa de securitate si de aparare. Solana a precizat ca sprijina acordarea unui nou ragaz Pristinei si Belgradului pentru negiocieri.

In cadrul Uniunii Europene Grecia, Ciprul, Spania, Bulgaria, Romania si Slovacia par sa nu sprijine planul Marti Ahtisaari, care acorda provinciei independenta supravegheata international.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG