Linkuri accesibilitate

Reuniunea la nivel înalt a Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră


La Istanbul are loc summitul Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră. 12 şefi de stat şi de guverne din regiune discută proiecte menite să îmbunătăţească schimburile comerciale şi economice. Reuniunea coincide cu aniversarea a 15 ani de la înfiinţarea Organzaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.

În discursul său, preşedintele României Traian Băsescu a spus că în cei 15 ani care au trecut de la înfiinţarea Organizaţiei a fost parcurs un drum dificil, iar astăzi regiunea capătă un profil european şi îşi conturează o identitate proprie.

Preşedintele Republici Moldova Vladimir Voronin a declarat la Istambul său că în cei 15 ani de existenţă, Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră a devenit mai eficientă în relealizarea obiectivelor legate de cooperarea statelor din regiune.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut statelor membre ale Organizaţiei pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră să-şi coordoneze strategiile energetice, între altele prin semnarea de contarcte de distribuţie pe termen lung, pentru a stabiliza pieţele de energie ale regiunii.

„Resursele de energie devin un factor de progres din ce în ce mai semnificativ. Propunem deci întărirea stabilităţii pieţelor de la Marea Neagră, inclusiv prin practica contractelor pe termen lung”, a declarat la Istambul preşedintele Rusiei Vladimir Putin
XS
SM
MD
LG