Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Georgia, Ucraina, Azerbaijan si Moldova au aprobat in cadrul summit-ului GUAM care s-a incheiat marti la Baku, o decizie de creare a unui contingent propriu de pacificatori. Fostul ministru ucrainian al apararii, Evghenii Marciuc a declarat pentru presa ucraineana ca noul contingent de pacificatori ar putea inlocui rtrupele Federatiei Ruse pe teritoriul Georgiei.

Potrivit oficialului ucrainean, situatia este mai dificila in Republica Moldova .“Am primit recent o informatie potrivit careia Rusia a convenit cu Moldova asupra unor conditii cu privire la rezolvrarea conflictului din Transnistria. Conditia Federatiei Ruse este ca Republica Moldova sa accepte prezenta pacificatorilor rusi in aceasta regiune. Intelegerea dintre cele doua tari creaza o situatie complicata pentru Ucraina”, a mentionat Marciuc, citat de presa de la Kiev.

Tot la Baku, presedintele Georgei Mihail Saakashvili i-a avertizat pe liderii regiunii separatiste Osetia de Sud ca "vremea lor se apropie de sfirsit” si ca guvernul de la Tbilisi a inceput negocieri despre acordarea unei autonomii cu administratia temporara a zonei, administratie sprijinita de autoritatile georgiene. In opinia liderului georgian rezolvarea conflictului ar fi "o chestiune de citeva luni”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG