Linkuri accesibilitate

Militia transnistreana blochează din nou alegerile în satul Corjova


Comisia Electorala Centrala a hotarit sa inchida sectia de votare din satul Corjova, raionul Dubasari, dupa ce in dimineata zilei militia transnistreana a blocat procesul de votare din localitate, prin aplicarea fortei fizice.

CEC a declarat ca este imposibila desfasurarea alegerilor repetate in Corjova, dat fiind faptul ca viata si sanatatea alegatorilor si membrilor organelor electorale din teritoriu sint puse in pericol. O echipă de observatori OSCE se află l-a faţa locului, iar purtătorul de cuvânt al Misiunii de la Chişinău, Claus Neukirch a declarat pentru Radio Europa Liberă că în jurul orei 11 situaţia s-a mai calmat. Anterior, Victor Macrinschi, comandantul Contingentului militar al Republicii Moldova in Fortele Pacificatoare, a declarat pentru MOLDPRES ca duminica, aproximativ la ora 6.40, un grup de militieni, atit in uniforme, cit si in haine civile, au patruns cu forta in sectia de votare din Corjova, unde au blocat, prin aplicarea fortei fizice, persoanele aflate in incinta acesteia.

Totodata, primarul in exercitiu al localitatii, Valeriu Mitul, a comunicat ca cei circa 200 de militieni transnistreni au patruns in sectia de votare si au distrus usa, mobilierul si au intrerupt legatura telefonica.

Comisia Electorala Centrala a fixat pentru 17 iunie votarea repetata in satul Corjova, dupa ce scrutinul din localitate, de la 3 iunie, a fost blocat de catre militia transnistreana.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG