Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Comisia Europeana a cerut tarilor UE acuzate in raportul Consiliului Europei redactat de elvetianul Dick Marty ca ar fi permis existenta unor inchisori secrete CIA pe teritoriile lor sa investigheze cazurile cit mai curind posibil. Raportul Marty arata, ca intre 2003 si 2005 in baza dovezilor adunate, in Romania si Polonia ar fi existat aceste centre de detentie, si raportul ii numeste pe fostul presedinte Ion Iliescu, pe consilierul sau pe probleme de securitate nationala Ioan Talpes, pe fostul ministru ala apararii Ioan Mircea Pascu, pe actualul presedinte Traian Basescu si pe fostul sau consilier Sergiu Medar.

In Polonia este nominalizat fostul presedintele Aleksandr Kwashnievski , fostul ministru al apararii si fostul consilier pe probleme de securitate nationale care sr fi stiut si ar fi autorizat aceste activitati. Raportul acuza Germania si Italia ca ar fi obstructionat investigatiile.

Imediat dupa decizia Consiliului Europei Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti si cel al apararii au respins rezultatele raportului. Si Polonia a negat rezultatele raportului.
XS
SM
MD
LG