Linkuri accesibilitate

Procuratura din Dubasari deschide dosare penale asupra cazului privind impiedicarea de catre militienii din stinga Nistrului a exercitarii dreptului de vot la Corjova


Procuratura raionului Dubasari a deschis dosare penale asupra cazului privind impiedicarea de catre militienii din stinga Nistrului a exercitarii dreptului de vot si a activitatii organelor electorale din satul Corjova, raionul Dubasari.

Potrivit Procuraturii Generale, pina la ora actuala ar fi fost acumulate probele ce confirma faptul ca, la deschiderea sectiei de votare din satul Corjova, au sosit din Dubasari si din alte raioane controlate de autoproclamatele autoritati nistrene circa 150 de colaboratori ai organelor locale de militie, care au izolat teritoriul Biroului electoral, au blocat trecerea pe teritoriu si nu le-au permis votantilor sa participe la alegeri.

Potrivit agentiei Molpress procurorul raionului Dubasari a pornit astazi urmarirea penala in cazul lui Iurie Cotofan, consilier raional, care, dorind sa intre pe teritoriul Biroului electoral, a fost retinut de 12 militieni. Dupa aceea, acestia i-au aplicat multiple lovituri in diferite regiuni ale corpului, imobilizindu-l si transportatindu-l la sectia de militie din Dubasari. In urma implicarii organelor abilitate, in seara zilei de ieri, Iurie Cotofan a fost eliberat.
XS
SM
MD
LG