Linkuri accesibilitate

Calin Popescu Tariceanu si Shinzo Abe s-au angajat sa coopereze pentru rezolvarea problemei ostaticilor din Coreea de Nord


In cursul vizitei pe care o efectueaza în Japonia, premierul Calin Popescu Tariceanu si omologul sau Shinzo Abe s-au angajat sa coopereze pentru rezolvarea problemei cetatenilor lor luati ostateci de Coreea de Nord, se afirma într-o declaratie a ministerului de externe japonez. Din cauza nerezolvarii acestei chestiuni, Japonia a refuzat sa acorde ajutorul energetic pentru Coreea de Nord, convenit saptamina trecuta la tratativele sexagonale.

Coreea de Nord a recunoscut în 2002 ca 13 japonezi au fost rapiti în anii razboiului rece si au repatriat de atunci cinci dintre ei. Unul din cei repatriati, un fost dezertor din armata americana a declarat ulterior ca ar avea cunostinta de o femeie de nationalitate româna luata ostateca. Conform declatiei ministerului de externe japonez, premierul român s-a angajat sa "acorde sprijin politic si tehnic neconditionat" în rezolvarea problemei.
XS
SM
MD
LG