Linkuri accesibilitate

Martti Ahtisaari deplînge blocajul înregistrat în chestiunea statutului regiunii Kosovo


Intr-un interviu cu Associated Press, o zi după ce Parlamentul Serbiei a respins planul ONU referitor la Kosovo, Martti Ahtisaari a declarat că "ambele părţi sînt blocate" pe poziţiile lor şi că "este foarte improbabil să avansăm în această privinţă". Ahtisaari a cerut moderaţie din partea activiştilor kosovari albanezi pentru independenţă. După spusele lui: "sper că populaţia îşi va folosi dreptul de a demonstra paşnic, dar nu va recurge la aruncatul cu pietre".

Rezoluţia adoptată miercuri de Parlamentul sîrb a respins ceea ce numeşte "independenţa impusă" pentru Kosovo, dar a acordat mandat unei delegaţii sîrbe să participe la negocierile de la Viena, fără drept de a încheia vreun acord fără acceptul legislativului de la Belgrad.

La Moscova o oficialitate a ministerului de externe a repetat că Rusia are "îndoieli serioase că planul ONU ar putea servi drept o bază bună pentru procesul de negocieri, dacă include elemente deschizînd calea provinciei Kosovo spre suveranitate şi independenţă".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG