Linkuri accesibilitate

Vasile Tarlev deplînge desfiinţarea căii ferate ca mecanism de schimb de mărfuri în CSI


Primul-ministru Vasile Tarlev a participat la sedinta Consiliului sefilor de guvern din statele membre ale CSI, care a avut loc vineri la Minsk.

Primul-ministru a declarat presei ca organizarea reuniunii a fost importanta pentru Moldova spunind ca toti sefii de guvern au pledat pentru crearea unui spatiu economic liber in cadrul Comunitatii, pentru colaborarea eficienta in domeniul energetic si al transportului.

Potrivit sursei citate premierul si-a exprimat ingrijorarea fata de faptul ca cel mai eficient mecanism de schimb de marfuri de pe teritoriul CSI, care era realizat prin intermediul caii ferate, a iesit din functiune. Vasile Tarlev a optat pentru relansarea activitatii normale a acestei structuri importante de consolidare a raporturilor comercial-economice.

In cadrul discutiilor cu omologul sau ucrainean Viktor Ianukovici a fost exprimata dorinta de identificare a unor solutii optime in problemele cooperarii bilaterale si, in special, in ceea ce priveste functionarea normala a transportului feroviar si lichidarea barierelor in relatiile comercial-economice.
XS
SM
MD
LG