Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Franta va permite accesul treptat al fortei de munca din Romania si Bulgaria, dupa admiterea celor doua tari in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Aflat la Varsovia, ministrul francez pentru probleme europene, Catherine Colonna a precizat ca este un sistem aplicat deja cetatenilor din primele 8 tari fost comuniste, intrate in Uniunea Europeana in mai 2004. Astfel cetatenii romani si bulgari vor putea lucra in 61 de meseri, din 7 sectoare de activitate diferite, intre care constructiile, agricultura si turism.

Italia, pe de alta parte, a declarat ca si-ar putea deschide, fara restrcitii, piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, dupa 1 ianuarie 2007 – daca si alte tari actioneaza la fel. Aflat la Bucuresti, vice-premierul Francesco Rutelli a precizat ca Italia vrea sa participe la un process European de coordonare a migratiei.

Marea Britanie, Irlanda, Spania, Germania si Austria au anuntat deja ca vor impune restrictii – Cehia, Estonia, Finlanda, Polonia, Slovacia si Suedia nu intentioneaza sa impuna nici o restrictie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG