Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Opoziţia din Ungaria a respins invitaţia guvernului Gyurcsany de a purta discuţii pentru a pune capăt demonstraţiilor anti-guvernamentale violente de la Budapesta. Principalul partid de opoziţie FIDESZ a anunţat însă că suspendă, din motive de securitate, un miting electoral care urma să aibă loc sîmbătă.

Protestatarii cer demisia premierului socialist Ferenc Gyurcsany, după ce acesta a recunoscut că a minţit electoratul cu intenţia de a cîşttiga alegerile din luna aprilie. Aproximativ 10 mii de demonstranţi s-au adunat a treia noapte consecutiv la Budapesta cerînd demisia primului ministru, iar în ciocniririle cu forţele de ordine mai multe zeci de persoane au fost rănite, în majoritate din cauza gazelor lacrimogene.

O prezenţă masivă a forţelor de ordine a prevenit repetarea actelor de vandalism înregistrate în primele 2 nopţi. Gyurcsany a respins cererile de a-şi da demisia, iar Partidul Socialist a promis să-l sprijine. Guvernul a anunţat că nu va tolera actele de violenţă şi vandalism.
XS
SM
MD
LG