Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Secretarul Geneal al Natiunilor Unite, Kofi Annan a avut convorbiri la Teheran cu presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad. Presedintele iranian a declarat din nou ca tara sa doreste o solutie negociata a disputei pe care o are cu Occidentul in legatura cu programul sau nuclear.

Pe de alta parte, Ahmadinejad a spus ca tara sa respinge orice suspendare a programului Teherenului de imbogatire a uraniului inainte de negocieri. Respingerea acestei propuneri a determinat Consiliul de Securitate ONU sa adopte o rezolutie care poate determina impunerea de sanctiuni Iranului.

Pe de alta parte, presedintele de la Teheran a spus insa ca Iranul va sprijini rezolutia de incetare a ostilitatilor din sudul Libanului.

La rindul sau, Secretarul general ONU si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu expozitia de caricaturi deschisa la Teheran care are ca tema Holocaustul. Annana spus ca libertatea de expresie trebuie sa fie folosita “cu judecata”. Ahmadinejad neaga Holocaustul, spunind ca uciderea a peste 6 miluioane de evrei in perioada ocupatiei nazite din Europa ar fi un mit.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG