Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis prin vot ca şefii demisionari ai Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Informaţii Externe să rămînă în funcţie. Deciza a fost anunţată de preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu.

Preşedintele Senatului a mai spus că împreună cu omologul său de la Camera Deputaţilor Bogdan Olteanu îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să trimită o adresă prin care să se propună Parlamentului eliberarea din funcţie a celor doi directori ai SRI şi SIE şi numirea altor persoane în aceste posturi. Această decizie a fost luată prin vot de birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlametnului nu au competenţa de a vota în legătură cu menţinerea în funcţie a directorilor SRI şi SIE - a declarat liderul grupului parlamentar al Partidului Democrat din Camera Deputaţilor Cristian Rădulescu. El a adăugat că Birourile Permanente se situează total în afara legii prin decizia votată joi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG