Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Romania si Bulgaria nu vor reusi sa faca toate reformele cerute de Comisia Europeana pina in toamna, la urmatorul raport de tara, dar impotant este sa existe o “masa critica” a reformelor mai ales in domeniul implementarii – a declarat Europei Libere crestin-democratul german Elmar Brock, presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul European.

Referitor la o posibila decuplare a Romaniei de Bulgaria, Elmar Brock a tinut sa precizeze ca o astfel de evoluţie este teoretic posibila, practic insa, greu de imaginat. In opinia lui Elmar Brock, in cazul ca unele domenii vor ramine deficitare, este posibil ca admiterea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana sa fie conditionata – respectiv cele doua tari sa nu se bucure de toate drepturile.

In opinia lui Brock, Croatia este economic inaintea Romaniei si Bulgariei si face deja parte din actualul val al extinderii, care ar putea fi si ultimul, pentru o buna perioada de timp.

De aceea, pentru a nu irosi sansele altor tari aspirante, este important ca admiterea Romaniei si Bulgariei sa fie un success: “Cred ca este foarte important pentru ambele tari dar si pentru Uniunea Europeana ca aceasta admitere sa fie facuta cum trebuie” - a declarat Elmar Brock.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG