Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ministrul de Externe Mihai Ungureanu a apreciat că Raportul Comisiei Europene din 16 mai va fi "foarte tehnic, nu pe un ton politizat". Conform lui Ungureanu, Comisia Europeană va evalua progresele înregistrate de România şi Bulgaria, fără să trateze "la pachet" cele două state. Ministrul de Externe a adăugat că ar dori ca în concluziile raportului să se regăsească "sugestii sau aluzii" referitoare la momentul aderării celor două ţări.

În altă ordine de idei, Ungureanu a declarat că verificările CNSAS ale diplomaţilor români ar putea avea urmări penale, dacă se constată că aceştia au făcut poliţie politică şi nu au declarat acest lucru atunci când au completat cererile de eliberare a certificatelor ORNISS.

Ungureanu a avut, vineri, o întâlnire cu preşedintele CNSAS Claudiu Secaşiu consacrată calendarului verificărilor diplomaţilor şi conducerii MAE. Cu aceea ocazie, Secaşiu a declarat că urgentarea acestei verificări nu depinde de CNSAS, ci de instituţiile care mai au de predat dosare, microfilme şi elemente de identificare către Colegiu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG